Gammal rättsskandal

Ett kärt tema för oss på Munkegärdeskolan.se är att upprätthålla en liberal rättsstat där individens rättigheter och frihet respekteras. Inom skolväsendet blir både lärares och elevers rättigheter ständigt kränkta. Subjektivt flummeri som värdegrunder styr verksamheten, vilka tolkas och tillämpas godtyckligt. Ofta läggs ett absurt stort ansvar på den enskilda läraren medans elever och ledning inte ställs till svars.

Likt många skolor så kränker Munkegärdeskolan ofta de anställdas rättigheter. Här är ett gammalt exempel på en lärare vars rätt till yttrandefrihet kränkts av Munkegärdeskolan:

https://www.expressen.se/gt/musiklararen-talade-med-lokaltidningen—stangdes-av/

Att lärare ständigt blir dåligt behandlade inom skolväsendet är bekymmersamt med tanke på den stora lärarbristen. Hur locka nya lärare till yrket när arbetsmiljön är så dålig och lärare inte respekteras som vuxna individer med rättigheter och frihet att få leva ett fullvärdigt liv? Lönen börjar bli rätt så bra för läraryrket, men lönen är långt från det enda viktiga.

Skolan har även ett ansvar att ta hand om skitungar som trakasserar lärare. Det kan inte vara endast den enskilda lärarens ansvar. Var är föräldrarna? Ledningen? Samhället? Varför tillåter vi ungdomar att bete sig som svin utan att bestraffa dem?

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*