Munkejugend?

Den nazistiska organisationen Nordfront skriver (2018-05-27) om “en politisk dom mot en elev på Munkegärdeskolan”.

Enligt Nordfronts radio Kungälv så har en 15-årig elev heilat i ett klassrum på Munkegärdeskolan. Incidenten skedde någon gång i maj 2018? Eller tidigare, oklart, då det verkar ha varit en rättegång? En lärarvikarie gjorde en kränkningsanmälan och skolan anmälde sedan eleven till polisen. Eleven dömdes till ungdomstjänst i 30 timmar. Nordfront anser att eleven inte borde ha blivit anmäld av läraren. Vad anser munkegärdeskolan.se? 

Munkegärdeskolan.se värnar om den liberala rättsstaten och har därmed problem med både Nordfronts och Munkegärdeskolans attityd och agerande. Båda parter är intoleranta och ett hot mot det fria samhället. Tyvärr så har denna kränkthetskultur byggts upp av statsmakten under lång tid och den är långtgående institutionaliserad inom skolväsendet. Elever anmäler lärare för minsta bagatell och lärare anmäler uppenbarligen även elever.

Hade eleven nazistiska sympatier? Oklart. Det kan som Nordfront påpekat ha varit en helt vanlig skitunge som blott velat provocera. Utan att veta mer om intentionen hos eleven är det svårt för oss att ta ställning.

Radio Kungälv #2: Mors dag och familjepolitik

Munkegärdeskolan.se kommer att undersöka detta närmare. Vi är intresserade av sanning och kritisk debatt och vill därför höra alla röster. Munkegärdeskolans rektor och ledning, lärare, elever, föräldrar, boende i Kungälvs kommun. I detta fall givetvis även Nordfronts syn på saken och framförallt den berörda eleven.

Hör av dig om du har information! Vi är alltid tacksamma för tips, givetvis även anonymt. Hör av dig via kontaktformuläret eller mail: munkegardeskolan.se @ gmail.com

Munkegärdeskolan har en lång medial historia på temat nazism. Vad beror det på? Stämmer anklagelserna? Vi gräver för att finna sanningen. Stay tuned!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*